Slik bruker du nye Link-merkene på Instagram i bedriften din

Forventet lesetid: 3 minutter

Gode nyheter for små bedrifter: Instagram Link-merkene kan nå brukes av alle. Denne funksjonen, som tidligere bare kunne brukes av verifiserte brukere og dem med over 10 000 følgere, lar deg legge til lenker i Storyen i form av «klistremerker». Tidligere kunne ikke vanlige folk og små bedrifter med mindre følgerskare bruke funksjonen, men nå har alle muligheten til å skape mer trafikk.

Hva er et Instagram Link-merke?

Et Link-merke lar deg legge til en URL-adresse i Instagram-storyen din. Dette kan være en nyttig funksjon for bedriftseier siden det blir mulig å linke innhold til eksterne nettsteder, sider, produkter og tjenester. Det beste av alt er nok likevel at du kan kommunisere med følgerne dine på en enkel og direkte måte.

Slik legger du til et Link-merke til Instagram-storyen

For å lenke til en story må du først laste opp innholdet ditt. Gå til merkeverktøyet øverst i navigasjonsmenyen og trykk «Link-merke» for å legge til URL-adressen. Link-merkene fungerer som de andre klistremerkene i en story, så du kan plassere det hvor du vil og endre fargen slik at det passer til designet ditt. For øyeblikket kan Link-merkene bare brukes i storyen og ikke på hovedsiden.

Tips til bruk av Instagram Link-merker

Denne funksjonen gir bedriftseiere muligheten til å utnytte storyen bedre ved å øke kundeengasjementet og salget. Her får du noen tips til hvordan du kan bruke de nye Instagram Link-merkene i bedriften din.

1. Du kan linke til produkter på nettstedet ditt. Plasser en URL-adresse som leder direkte til produktet du fremmer i storyen din. Dette fungerer godt hvis du bruker en story til å fremheve produktegenskaper som gjør kundene nysgjerrige på produktet og får dem til å lete etter mer informasjon. Fordelen med å linke til produktet er at du slipper å bekymre deg for om kundene blir distraherte eller mister interessen før de får mer informasjon om produktet ditt.

2. Reklamer for nettstedet ditt, en blogg eller Om oss-siden din. Uansett om du bruker storyen til å fortelle mer om bedriften din eller viser «behind-the-scenes-videoer», bør du linke til steder hvor kundene kan finne ut mer om bedriften din og hva dere står for. Du kan også linke til presseartikler du vil dele med følgerne dine. Kanskje dere nylig ble omtalt i en lokalavis eller ble tildelt en pris?

3. Link til en konkurranseside. Du kan øke engasjementet ved å arrangere en konkurranse eller en side hvor kundene kan få små gaver. Dette bidrar til å øke trafikken på nettstedet ditt og få flere følgere. Målgruppen kommer helt sikkert til å sette pris på hvor enkelt det er å delta via lenken.

4. Knytt lenker til høydepunktene dine i storyen. Opprett permanente storyhøydepunkter for utvalgte produkter eller de mest populære produktene dine ved hjelp av Link-merker. Dette gjør du helt enkelt ved å klikke på «Highlight»-hjertet nederst i storyen etter at du har publisert det, for å lagre det til et høydepunkt. Slik gir du kundene muligheten til å kjøpe produktene når som helst direkte fra høydepunktene dine i storyen.

Tips fra VistaPrint

Siden du linker til sidene dine fra Instagram, bør du sørge for at nettstedet ditt er optimert for mobilbruk. De aller fleste bruker Instagram på telefonen eller nettbrettet sitt, så det er viktig at dette fungerer så godt som mulig for målgruppen.