Makers Market: Internasjonale bedrifter eid av kvinner

Den internasjonale kvinnedagen er den 8. mars – og vi feirer hele måneden med vårt Makers Market. Vi har gleden av å dele et kuratert utvalg av produkter fra 30 småbedrifter eid av kvinner fra hele verden. Bla gjennom kolleksjoner av klær, skjønnhetsprodukter, hjemmeinnredning og mer, møt kvinnene som står bak disse merkevarene og besøk hjemmesidene deres for å kjøpe kreasjonene deres.

HOLA LUPI

Amsterdam, Nederland

https://www.etsy.com/es/shop/HOLALUPIart

Unike og fargerike tegninger, malerier, illustrasjoner og trykk inspirert av natur fra HOLALUPI.

 • Stoler
 • Blå vaser

Vanessa Lupi

Eier og kunstner

«Å eie min egen bedrift og kunne arbeide som kunstner er viktig fordi det får meg til å føle at jeg har rom og tid til å vise at jeg kan skape utrolige ting til tross for alt arbeidet det innebærer som husmor, kvinne og mor.»

Cecile’s Bath & Body

New York, New York, USA

cecilesbathandbody.net

Cecile's Bath & Body lager unike badeprodukter og hudpleie, alltid «Made by hand, with care.»

 • Avgiftende kullsåpe
 • Pisket sheasmør

Jackie Granchamps

Gründer

«Som mange andre kvinner, er selvtillit noe jeg har jobbet med å overvinne. En kvinne som fremdeles hjelper meg å overvinne dette, er min tante Cecile – så derfor kalte jeg bedriften min opp etter henne! Hun var et eksempel for selvtillit og besluttsomhet, og oppmuntret meg til å bruke de unike talentene mine til å sette bedriftsplanene mine ut i livet.»

Lagut

Barcelona, Spania

lagutshop.etsy.com

Living Lagut! Vesker og dameklær håndlaget i Barcelona, Spania.

 • Kimono med dyretrykk
 • Linveske

Daniela Vilagut

Gründer og designer

«For et par år siden sluttet jeg i jobben min for å vie meg 100 % til Lagut – det var ingen enkel avgjørelse fordi jeg gikk fra en stabil jobb til noe usikkert der alt ville avhenge av meg.På den tiden laget jeg kun vesker, men jeg bestemte meg for å inkludere klær i merkevaren for å dekke flere produkter, og det har fungert veldig bra.»

SCOTCHBONNET!

Oakland, California, USA

heyscotchbonnet.com

SCOTCHBONNET! er håndlaget tilbehør kjent for sine levende fargetoner, dristige former og flotte mønstre.

 • Timeglass-øreringer – pasjonsfrukt
 • Rundkjøring-øreringer – saltvann

Tracey-Renee Hubbard

Gründer og kreativ leder

«Den internasjonale kvinnedagen handler om å hylle talentet til og bidragene fra kvinner over hele verden. Som kvinnelig bedriftseier, inspireres jeg av kvinner som fronter bedriftsverdenen med mot, stil og autensitet – kvinner som Bozoma Saint John, Myleik Teele og Shellye Archambeau.»

Swell Candle Co

San Diego, California, USA

pinterest.com/swellcandleco

Swell Candle Co er en produsent av håndlagde og miljøvennlige luksusstearinlys og dufter til hjemmet.

 • Syrin + Mimosa med kvartskrystaller
 • Yuzu Blossom + Hinoki

Linda Scott

Eier/gründer

«Å være kvinnelig bedriftseier gir mange unike utfordringer, som å skaffe finansiering, trosse sosiale forventninger og finne balansen mellom arbeid og familieliv.

Grounded Factory

Stockholm, Sverige

groundedfactory.com

Grounded Factory produserer og designer bærekraftige, funksjonelle yogaprodukter.

 • Yogamatte – marineblå
 • Yogamatte – skogsgrønn

Iman Malberg og Michaela Forni

Gründer, partner og strateg

«Vi håper at vi kan inspirere kvinner til å finne mot til å drive en bedrift. Det er den mest spennende, morsomste og utfordrende reisen vi noen gang har lagt ut på – og også den mest givende. Vi elsker å skape nye produkter og se hvordan kundene våre bruker yogamattene våre til avslapping og gjenoppretting.»

Paint House

San Francisco, California, USA

painthousesf.com

Paint House skaper skjønnhet med mening gjennom håndmalt vannfargekunst.

 • Sett med gratulasjonskort – grønnfarger
 • Gavekort

Neha Subramanian

Gründer og kunstner

«Jeg tror at valgets kraft er den beste typen kraft, og spesielt viktig for kvinner.Vi kvinner kan gjøre hva som helst, men vi trenger å passe på at vi ikke sammenligner oss med valg gjort av andre. Det finnes ikke én type kvinner, det finnes ikke én type personer – du gjør det som er riktig for deg, og det gjelder både privat og på arbeid!»

Umbrella Collection

Madrid, Spania

umbrellacollection.es

Umbrella Collection designer og produserer personlig tilpassbare produkter av høy kvalitet, laget av ekte kuskinn og produsert for hånd i Spania.

 • Blossom rektangulær nøkkelring
 • Salpeter kortholder

Samanta Montaner Jiménez

Gründer

«Det er ikke lett å være en ung kvinne i bedriftsverdenen – mange ganger føler jeg at folk ikke tar meg seriøst. Jeg har et klart bilde av min profesjonelle fremtid, selv om jeg er klar over at jeg må komme med dit et skritt av gangen.

Burstea

Putot-en-Bessin, Normandie, Frankrike

burstea.com

Burstea er et fransk tehus som spesialiserer seg på unike smaksopplevelser.

 • Bancha Grønn te
 • Island Rooibos Infusjon

Melodie Grand

Gründer

«Jeg beundrer alle sterke kvinner som gjør alt for å forsvare sine rettigheter, selv når de befinner seg i en vanskelig politisk situasjon – som den pakistanske aktivisten for kvinnerettigheter Malala Yousafzai.»

The Yukon Soaps Company

Mayo, Yukon, Canada

yukonsoaps.com

The Yukon Soaps Company lager naturlige såper og velværeprodukter etter urfolkets kunnskaper og væremåte, og bruker planter høstet fra barskogen og støtter samfunnet vårt.

 • Essential Oil Blends
 • Indigenous Artist Soaps

Joella Hogan

Administrerende direktør

«Å være en kvinnelig entreprenør fra urfolket i et lite samfunn har gitt utrolige utfordringer – fra barrierer for å komme seg inn på velværemarkedet til problemer med forsyningskjeden. Men jeg har alltid hatt en drøm om en sidejobb i samsvar med mine verdier kombinert med min kjærlighet til vitenskap og min lidenskap til å koble meg til min kultur og mitt ønske om å lære om tradisjonell helbredelse.»

Flabelus

Madrid, Spania

flabelus.com

Flabelus er en magisk verden der klassiske litterære karakterer bringer tøfler for det 21. århundre til livet. Det er derfor vi sier at Flabelus er en «tøffel-merkevare med hjerte».

 • Wendy-tøffel
 • Elinor-tøffel

Beatriz de los Mozos

Administrerende direktør og gründer

«Jeg bestemte meg for å følge hjertet mitt, selv om jeg så på meg selv som ung og uerfaren. Jeg var sikker på at jeg kunne skape denne merkevaren fra bunnen av, og at jeg kunne gjøre det fordi jeg er kvinne.»

Happy Day Design Co.

Orlando, Florida, USA

happydaydesign.co

Happy Day Design Co. er et designstudio og butikk basert i Orlando, og har som mål å bruke kreativitet til å gi inspirasjon til glede og selvstendighet.

 • Have a Happy Day Rainbow solfanger
 • Tøyveske

Jennifer Slogar

Gründer

«Jeg jobber hele tiden med å overvinne bedragersyndromet. Det vil alltid være noen som selger flere produkter enn det jeg gjør, eller som har flere følgere enn meg, men jeg har lært meg å ikke tenke på det. På slutten av dagen prøver jeg å være trofast mot den jeg er, og håper at den ekte kjærligheten for det jeg gjør skinner gjennom til kundene mine.»

Catherine Davis Designs

Halifax, West Yorkshire, Storbritannia

etsy.com/uk/shop/CDdesignsUK

Jeg heter Catherine Davis og er en designer, illustratør og forfatter basert i Yorkshire. «Jeg hjelper bedrifter med å selge produktene sine ved å skape kommersielle og trendledende design og illustrasjoner.»

 • Skreddersydd, personlig tilpasset hjem (hus) digital illustrasjon
 • Sitruslund-krus

Catherine Davis

Designer og gründer

«Jeg ESLKER å drive min egen bedrift! Jeg har vært i kontakt med mange andre kvinner i løpet av årene, og rådene og støtten deres har vært uvurderlig.Min største utfordring for øyeblikket er å sjonglere mellom arbeid og hjemmeskole for barna mine …men én ting jeg tror kvinner er gode til, er å tilpasse seg raskt til endringer.»

My Shade & Texture

Tampa, Florida, USA

shopmyshadeandtexture.square.site

En skjønnhetsopplevelse for Naturalistas.

 • Shade Babe reiseveske
 • Shade Babe Curated Collection

Jamie Thompson

Eier

«Jeg inspireres hver eneste dag av andre svarte kvinner som kjemper for å gjenvinne skjønnhetsindustrien. Som skjønnhetsindustriens forbruker nummer én, møter vi mange hindringer for å oppnå eierskap. Det er så mange som har åpnet dører for meg, så jeg er veldig takknemlig for å kunne gjøre det samme for de som kommer etter meg.»

KYRIA Creations

Lyon, Frankrike

etsy.com/shop/KyriaCreationsShop

KYRIA Creations er et fransk merke av tidløse smykker designet for alle øyeblikkene i livet.

 • Hjertesmykke i gull eller sølv
 • Gullkjede i rustfritt stål og armbånd med vannperler

Fanny

Gründer

«Selv om du kanskje av og til synes det kan være vanskelig å se for deg at du som kvinne skulle drive din egen bedrift, er det ingen grunn til å nøle. Akkurat som alle andre kan selvfølgelig kvinner initiere og oppnå fantastiske ting.»

Dreamland Clothing

Dundee, Skottland

dreamlandclothing.co.uk

Velkommen til Dreamland – hjemmet for moro og fargerike trykk for alle og enhver.

 • Jumpsuit til voksen – Planet Dreamland
 • Jumpsuit til barn – Dimensions

Miss Ruby Coyne

Gründer

«Jeg er så stolt av å være en kvinne-eid bedrift med 8 etiketter under merkevaren min. Den internasjonale kvinnedagen er perfekt til å hylle og anerkjenne alle kvinner der ute som gjør sine egne ting, på sin egen måte! Tidene endrer seg, og jeg kunne ikke vært lykkeligere over å ha en liten, uavhengig bedrift der jeg ikke trenger å følge noen form for regler eller trender – bare ha det gøy.»

Low Key Design Canada

Cambridge, Ontario, Canada

etsy.com/ca/shop/LowKeyDesignCanada

Håndlaget og tilpasset tilbehør til din beste venn.

 • “Call My Muggles”-etikett
 • “Go Camping”-etikett

Melissa Drieman og Kinsey Winger

Eiere

«Vi møtte flere utfordringer når vi startet bedriften vår. Leverandører tok oss ikke på alvor på grunn av at vi var unge kvinner, men de siste 3 årene har vi overvunnet disse utfordringene og utviklet positive relasjoner. Det beste med å være eier av en liten, lokal bedrift er muligheten til å bruke plattformen vår til å støtte andre kvinne-eide bedrifter. Lokalsamfunnet vårt er til stor inspirasjon!»

FOR SAINT CLEMENTS

London, England

forsaintclements.com

Noen ting får oss virkelig til å smile: ferske appelsinskiver på en varm sommerdag, den første rosa blomstringen om våren, duften av modne jordbær. Å fange disse øyeblikkene i produkter for husholdning og livsstil er lidenskapsprosjektet vårt.

 • Strawberry Me in Petal glassbrikker
 • Signature Citrus pyntefat

JJ

Gründer

«Et uventet utfall av det å drive min egen bedrift har vært nettverket av kvinner jeg har bygget rundt meg – andre kvinnelige bedriftseiere og kreative kvinner som alltid gir inspirasjon og støtte. Jeg føler meg utrolig heldig.»

Indie & Harper

Mornington Peninsula, Victoria, Australia

indieandharper.com

Indie and Harper er en smykkebutikk på nettet. Vi har et nært samarbeid med inspirerende håndverkere fra hele verden som hjelper oss å designe og skape alle de vakre smykkene våre.

 • Kobberring med ametyst-dråpe
 • Navajo Half Twist Turquoise-ring

Cathy Bethune

Eier og gründer

«Den største utfordringen var å starte og drive en ny bedrift med to små barn. Indie og Harper er kalt opp etter mine to første barn!»

Studio 404 Paper

Celebration, Florida, USA

studio-404.com/shop

Studio 404 Paper er en uavhengig papirhandel som fokuserer på å lage historier med papir.

 • Bloom Where You Are Planted-trykk
 • Cherry Blossom Botanical-notatkort

Angelica Yarde

Gründer

«Jeg har alltid vært inspirert av Nicole Walters og ferden hennes som entreprenør og mor. Positiviteten hennes er smittsom, og hun viker ikke unna for hva det betyr virkelig å vie tiden sin til bedriften.»

Det Gyldne Blad

Birkerød, Danmark

shop-detgyldneblad.com

Det Gyldne Blad er et dansk kunstunivers av lekne oppfinnelser, illustrasjoner og håndsydde dukker.

 • Love My Dog and Coat - Postkort
 • Mr. Red Robin in his Home - Illustrasjon

Stephanie Donsø

Kunstner og eier

«Den internasjonale kvinnedagen er en dag jeg alltid følger med på. Jeg tenker på alle kvinnene som har stått opp og kjempet for sin sak, både før min tid og i løpet av livet mitt. Jeg har alltid vært mest inspirert av kvinner. Jeg kan forholde meg til dem.»

Lace Brick Design

Calgary, Alberta, Canada

lacebrickdesign.com

Lace Brick Design er et livsstilsmerke for eventyrlystne kvinner.

 • Peak+Pine+Pacific Crew
 • Turkis fiskehalesmykke

Jackie Chemelli

Gründer

«Kvinner er svært underrepresenterte i livvstilsriket for eventyrere, og vi har fylt denne nisjen ved å blande lokalt designede kvalitetsprodukter med budskapene eventyrlystne kvinner ønsker å dele med verden.Våre produkter og merkevare støtter lidenskapelige, modige og snille damer!»

What Tess Makes

Melbourne, Victoria, Australia

etsy.com/au/shop/WhatTessMakes

What Tess Makes er en nettbutikk som selger håndlaget papirkunst, stoffkreasjoner og skreddersydde gaver. Den hyller de spesielle menneskene i livene våre og gir inspirasjon til å holde kontakten gjennom enkle gleder og gester.

 • Gratitude Journal gavesett
 • Jeepney-kort (Wonder Woman)

Tess Angala

Eier

«Det kreative livet mitt har vært en solid bakgrunn til min rolle som hustru og mor. De siste 25 årene har jeg opplevd å være ansatt, arbeidsløs, og nå selvstendig næringsdrivende. Det er ikke enkelt å drive sin egen bedrift – det har ført meg til mangfoldighet. Min mor inspirerer meg til å være en sterk, uavhengig kvinne – la oss vie denne dagen til kvinner som har banet veien for oss.»

Loki & Co

Brisbane, Queensland, Australia

lokicohome.com

Loki & Co gir alle hjem tilgang til miljøvennlige linprodukter av høy kvalitet uten en heftig prislapp.

 • Sennepsgult dynesett av ren lin
 • Havregult lakensett av ren lin

Jasmine Faapito

Eier

«Den internasjonale kvinnedagen er for meg et fargerikt sted å hylle kvinner i alle livets faser og fra alle forskjellige bakgrunner. Kvinner setter høye krav til seg selv for å kunne takle alt, og vi glemmer å være til stede og sette pris på alt vi allerede har oppnådd – en daglig kamp jeg må minne meg selv på hele tiden.»

natur-verliebt

Egestorf, Tyskland

natur-verliebt.de

Vi er en liten produsent av delikatesser laget av håndplukkede råvarer fra den vakreste regionen i Tyskland – Lüneburger Heide. Vi har gjort det til vår misjon å lage lokale produkter med kjærlighet for våre kunder.

 • Appelsaft – Eplesaft
 • Spritzerle – Elderblomstsirup

Julia Unger-Heitmann

Gründer og eier

«Jeg er glad for å kunne bestemme ting selv! Det er fortsatt en stor utfordring å stå på sitt som kvinne – og jeg liker den utfordringen. Min filosofi er «bare gjør det.» Hvis jeg ikke har prøvd kan jeg bare spekulere om resultatene.»

WawaWools

Clermont-Ferrand, Frankrike

etsy.com/shop/WawaWools

WawaWools lar deg lage personlig tilpassede pyntegjenstander for alle anledninger av ull og eukalyptus.

 • Dyr/Strikkeform
 • Fotoholder / Vegetabilsk kollasj med personlig inskripsjon

Laura Victor

Gründer og direktør

«Jeg har alltid hatt lyst til å starte min egen bedrift, men det er langt fra enkelt – det er en daglig utfordring å styre livet som kvinne og livet som mor. Mathilde Lacombe, gründer av merkevaren Aime, har vært et virkelig forbilde for meg angående dette i mange år.»

Ecobeech Products

Melbourne, Victoria, Australia

ecobeechproducts.com.au/collections

Luksuriøst botanisk hudpleiemerke fra Australia som spesialiserer seg på trestegs hudpleie og reisepakker.

 • Nourish Skin Treatment Collection
 • Rejuvenate Daily Skincare Collection

Nicole Crotty

Medeier

«Den største hindringen når vi startet var å holde fokus – alt vi hadde var lidenskap og tro på oss selv og produktet vårt. Vi måtte lære alt underveis, alt samtidig som vi arbeidet lange dager i dagjobbene våre. Det krevde engasjement og trofasthet selv når det var overveldende og frustrerende. Det er fortsatt en drøm i ferd med å bli virkelig, men vi er sikre på å klare det.»

MooriSew

Frankfurt, Tyskland

www.etsy.com/de/shop/MooriSew

Med firmaet mitt MooriSew, selger jeg selvsydde produkter. Kundenes ønsker er spesielt viktig for meg, så jeg produserer hovedsakelig på forespørsel. På den måten skaper jeg unike produkter i samsvar med ønskene til kundene mine.

 • Små vesker
 • Tilpassede laptop-vesker

Michelle Rohloff

Gründer

«De finske kvinnelige politikerne Sanna Marin, Li Andersson og Maria Ohisalo inspirerer meg. De beviser at en regjering ikke trenger å være mannsdominert, og at kvinner er like kvalifiserte.»

The Lettering Studio

Markham, Ontario, Canada

theletteringstudio.com/collections

The Lettering Studio tilbyr kalligrafi-tjenester og håndskrevne, personlige gaver for å feire livets anledninger.

 • Wood Easter Basket Tags
 • Garden Markers

Barbara Kua

Eier

«Det er en misforståelse at håndverksbedrifter, vanligvis drevet av kvinner, er for hobbyer for å tjene noen ekstra kroner. Å drive min egen småbedrift har gitt meg muligheten til å tjene mer, noe jeg aldri hadde kunnet oppnå i min tidligere jobb som ansatt.»

Emmy Boo

Catania, Italia

emmyboo.it

Emmy Boo er en merkevare for vesker, tilbehør og klær med en hovedsakelig minimal og moderne konseptstil, luksuriøs, med et friskt pust fra Middelhavet. Alle produktene våre er utelukkende laget i Italia, med fine stoffer og skinn fra Toscana av beste kvalitet.

 • Bloom Top – Farge: Kaviar
 • Mama Bag – Farge: Bougainvillea

Claudia Evelina Antichi

Administrerende direktør og gründer

«Den internasjonale kvinnedagen er en konstant påminnelse for meg. Årevis med slit og krefter har latt meg, og alle kvinner i verden, gjenvinne respekten og friheten som lenge har vært nektet oss. Å være entreprenør betyr nettopp det for meg.»

Augustine Amsterdam

Amsterdam, Nederland

augustineamsterdam.com

Augustine Amsterdam oppstod etter et ønske om å skape badetøy med den perfekte passformen på en ansvarsfull måte. Det innebærer slow fashion, med en bærekraftig produksjonsprosess og ved bruk av 100 % resirkulert garn.

 • Triangel-bikinitopp og bikinibukse med høyt liv
 • Klassisk badedrakt

Maja Krstic

Gründer

«Til tross for den klare visjonen jeg hadde for hvordan jeg ville at merkevaren min skulle se ut, så var det langt fra enkelt å endre 10 års arbeidserfaring som ansatt til et eget entreprenørskap. Jeg tvilte og var usikker – kan jeg klare dette alene? Hva om jeg mislykkes? I dag tror jeg at nettopp denne usikkerheten gjorde at jeg jobbet enda hardere og brakte Augustine der det er i dag.»

Shop Create & Cultivate

Los Angeles, California, USA

shop.createcultivate.com

Gjennomtenkt utformede produkter for kvinnen som gjør alt. Skapt for arbeid. Dyrket for glede.

 • The Jaclyn veske
 • On The Move Bangle lommebok

Kim Johnsen

Gründer og administrerende direktør

«Hos C&C hyller vi kvinner som gjør noe i karrieren hver dag hele året – ikke bare på den internasjonale kvinnedagen. Som en kvinne-eid småbedrift vet vi ikke bare hva andre kvinne-eide bedrifter gjennomgår, men vi er også her for å hjelpe dem og bevise at samarbeid og ikke konkurranse er den beste måten å komme seg videre på.»

Aïya

Chicago, Illinois, USA

aiyacandleco.com

Aïya Candle Co. er en bedrift som lager luksuriøse stearinlys og som har som mål å skape en autentisk opplevelse som minner oss om vår egen sårbarhet og vårt behov for å føle oss trygge.

 • Faïrouze Candle
 • Faïrouze Double Set

Hayet Rida

Skaper

«Når jeg først startet denne merkevaren, ville jeg at den skulle være mer enn bare et produkt – en fullstendig opplevelse som var bygget på ikke bare min visjon, men et sterkt team av svarte kvinner. For hver produksjon velger jeg utelukkende å leie inn svarte kvinner. Hvert produkt er arbeidet av vår egen sårbarhet og troen på oss selv.»

Studio Tweelink

Hertogenbosch, Nederland

tweelink.nl

Studio Tweelink er et designstudio grunnlagt av tvillingsøstrene Tineke og Marieke som kombinerer sine totalt motsatte kreative krefter til å designe innredning og produkter med en vri.

 • The Float lysekrone

Tineke og Marieke Willems

Design Duo

«Det føles som om det er den mest normale tingen i verden i dag: du må være vellykket på arbeid, som mor til dine barn, i forholdet ditt, i det sosiale livet ditt. Newsflash: du kan kun klare det hvis du har en virkelig lidenskap for det du gjør. Fordi det er langt fra enkelt å bygge en bedrift som kvinne.»