Her får du hjelp.

Tilpassede blokker

Hjemmesidebyggeren har en rekke ferdiglagde blokker som gjør det enkelt å legge til innhold på siden din. I noen tilfeller trenger du kanskje en blokkkombinasjon som ikke allerede er tilgjengelig.

Tilpassede blokker lar deg lage dine egne kombinasjoner og legge til elementer som bilder, paragrafer, videoer, ikoner for sosiale medier og mer.

Gå til Legg til blokker > Tilpassede blokker og dra et av de tomme rutenettene inn på siden din. Valgene dine er rutenett 1x1, rutenett 1x2, rutenett 1x3 og rutenett 1x4. Du kan fortsette å legge til ekstra rader og kolonner hvis du vil.

tilpassedeblokker.jpg

Når det tomme rutenettet ditt er på plass, kan du legge til elementer, kolonner og rader, eller justere innstillingene til blokken din.

tilpassedeblokker_tomtrutenett.jpg

 

Elementer

Klikk på det grønne pluss-tegnet i rutenettet ditt for å begynne å legge til elementer.

tilpassede_blokker_elementer.jpg

Når elementet ditt er på plass, kan du gjøre tilpasninger. En enkelt celle kan inneholde mer enn ett element, så du kan bestemme om du vil fortsette å legge til elementer i én celle i stedet for å legge til flere rader eller kolonner.

Slik legger du til et nytt element i en celle:

Sveip over øvre midterste kant på elementet og klikk på det grønne pluss-tegnet. Dette vil åpne elementmenyen på nytt.

tilpassedeblokker_leggetilnyttelement.jpg
Det nye elementet vil settes inn over det første. Hvis du ønsker å flytte elementet, er det bare å klikke på det for å starte verktøylinjen og velge flytt-ikonet.

tilpassede_blokker_flyttelement.jpg

MERK: Når du legger til elementer, rader eller kolonner, husk å se gjennom siden din for å se hvor de vil vises på mobile enheter. Elementer som vises horisontalt, vil vises vertikalt på mobile skjermer. Knappen forforhåndsvisning befinner seg nederst på venstre sidefeltmeny.

 

Rader og kolonner

Du kan lege til rader og kolonner på blokken din og forsette å legge dem til selv etter at du har fylt dem med elementer.

Slik legger du til en ny rad:

leggtilrad.jpg

Klikk på legg til rad-knappen i blokkinnstillingene dine.

Klikk på det uthevede området hvor du ønsker å legge til den nye raden.

MERK: Når du legger til elementer, rader eller kolonner, husk å se gjennom siden din for å se hvor de vil vises på mobile enheter. Elementer som vises horisontalt, vil vises vertikalt på mobile skjermer. Knappen forforhåndsvisning befinner seg nederst på venstre sidefeltmeny.

 

Slik legger du til en ny kolonne:

leggtilkolonne.jpg

Klikk på legg til kolonne-knappen i blokkinnstillingene dine.

Klikk på det uthevede området hvor du ønsker å legge til den nye kolonnen.

Forsett å legge til elementer etter at du har laget en ny kolonne. Du kan også sveipe over kolonnekanten for å endre størrelse.

For å slette kolonner, sveiper du over kanten og klikker på tannhjulet for innstillinger som vises øverst. Klikk deretter på papirkurven.

For flere kolonneinnstillinger, klikk her.