Gå til hovedinnhold
 

munnbind fra vistaprint®

Basquiat

Jean-Michel Basquiat er en av de mest kjente kunstnerne i sin generasjon, og er allment sett på som en av de viktigste kunstnerne på 1900-tallet.

Verdensberømt

 

Antar

 

Hodeskalle uten tittel

 

Krone

 

Pez-dispenser

 

Uknuselig

 

Uten tittel

 

© Estate of Jean-Michel Basquiat. Lisensiert av Artestar, New York

Jean-Michel Basquiat er en av de mest kjente kunstnerne i sin generasjon, og er allment sett på som en av de viktigste kunstnerne på 1900-tallet. Karrieren hans spenner seg fra sent på 1970-tallet til 1980-tallet frem til han døde i 1988, bare 27 år gammel.
Basquiats arbeid er banebrytende og rått, og gjennom en stor sans for farge og komposisjon holder han en fin balanse mellom tilsynelatende motstridende krefter som kontroll og spontanitet, trussel og vidd, urbane bilder og primitivitet. Basquiats varemerke legemliggjør verdiene og ambisjonene til ung, internasjonal urban kultur.

Basquiat brukte ofte ord i bildene sine. Før hans karriere som maler, produserte han punk-inspirerte postkort for salg på gaten og ble kjent for sin politisk-poetiske grafitti under navnet SAMO.

Kombinasjonen av forskjellige medier er et integrert element i Basquiats kunst. Maleriene hans er vanligvis dekket med tekst og koder av alle slag: ord, bokstaver, tall, piktogrammer, logoer, kartsymboler, diagrammer og mer, og omtalte flerpanelsmalerier og individuelle lerret med synlige rammestenger og overflaten fylt med skrift, kollasjer og bilder.

Munnbindkolleksjonen vår fra Basquiat hyller et ikon – og gir ekstra stil og komfort dagen lang. Hvert av de gjenbrukbare munnbindene våre fra Basquiat er laget av flere lag med kvalitetsstoff, og har flott fullfargetrykk og et innebygd filter (i samsvar med AFNORs standarder for pusteevne og filtrering). Og med justerbare funksjoner og ulike størrelser for voksne og barn, vil Basquiat-munnbindene dine føles like gode som de ser ut.

© Estate of Jean-Michel Basquiat. Lisensiert av Artestar, New York.

Neste kolleksjon

Keith Haring

Ikoniske Haring slo igjennom på 1980-tallet ved å skape uttrykksfull popkunst som startet i undergrunnen i New York og som senere var å finne i gallerier over hele verden.