8 salgsfremmende ideer for å øke salget av takeaway og levering

Estimert lesetid: 5 minutter

Småbedriftsverdenen har endret seg totalt det siste året – men restaurantbransjen har spesielt fått svi. I kjølvannet av pandemi-relaterte restriksjoner (som begrensninger for servering innendørs), har restaurantene måttet finne alternative måter å servere kunder på og holde driften i gang. For mange restauranter betydde dette å heller begynne å fokusere på takeaway og levering.

Takeaway og levering ble den essensielle (og i mange tilfeller, den eneste) måten å nyte restauranter på i 2020 – og trenden har fortsatt i 2021. Men takeaway og levering er ikke det samme som det å servere gjester i restauranten, og hvis du ikke er vant til å markedsføre deg innen takeaway, kan det noen ganger være vanskelig å finne måter å markedsføre seg på og øke antall bestillinger.

En av restauranteierne som har byttet modell det siste året er Johnny Burke, eier av Johnny’s Takeaway. Da han først åpnet for drift, måtte han tilpasse seg for å overholde de komplekse lisensbestemmelsene og det juridiske byråkratiet for åpning av et cateringfirma. Denne erfaringen lærte ham mye, og han har siden da bygget en innovativ bedrift som tilbyr måltider tilberedt av en sjefskokk og som er klare til å varmes opp og spises hjemme.

Her finner du noen ferske takeaway-tips for å promotere restauranten din fra sjefskokken Johnny og Vistaprint-teamet:

  1. Kjør kampanjer før (og etter) rushtiden.
  2. Legg ved merkevaren din i hver bestilling.
  3. Del ofte på sosiale medier.
  4. Tilby leveringstjenester.
  5. Lag kundespesifikke spesialtilbud.
  6. Legg til menyelementer i begrenset opplag.
  7. Bruk insentiver for at kundene dine skal bestille på nytt.
  8. Be om tilbakemeldinger.

1. Kjør kampanjer før (og etter) rushtiden.

Fredag og lørdag kveld er den beste tiden for takeaway og levering. Men du kan ikke få restauranten din til å rundt hvis det kun er på fredager og lørdager du har bestillinger. Så, hvis du vil skape vekst for småbedriften din og øke antall bestillinger for takeaway og levering, bør du prøve å tilby spesialtilbud utenom rushtiden.

Hvis du for eksempel nesten ikke har lunsjbestillinger, kan du lage en lunsjmeny med noen av de mest populære rettene dine til en redusert pris. Eller kanskje du synes at det er spesielt stille om kvelden midt i uken. På disse dagene kan du eventuelt tilby gratis levering – pluss en gratis dessert på kjøpet.

Du tjener kanskje ikke like mye på rabatterte bestillinger, men hvis du tilbyr gode tilbud på de tidspunktene du har få (eller ingen) bestillinger på takeaway eller levering, vil du allikevel gå i pluss, fordi mindre inntekter er bedre enn ingen inntekter.

2. Legg ved merkevaren din i hver bestilling.

Et velkjent ordtak blant sjefskokker er «du spiser først med øynene». Og i en tid der fotogen mat aldri har vært mer utbredt, er forventningen høye. Når du pakker maten, må du passe på at folk enkelt kan varme den opp og dandere maten på tallerkenen uten å miste noe av den visuelle appellen.

Opplevelsen folk har når maten kommer er avgjørende. Tilpassede leveringsposer og beholdere med klistremerker med setninger som «Nyt måltidet» kan gjøre en stor forskjell når du ikke kan være der å si det selv.

Og glem heller ikke å legge ved en flyer, et postkort eller en meny i hver bestilling med nyheter om kommende spesialtilbud, oppdatert informasjon angående levering eller til og med bedriftshistorien din.

3. Del ofte på sosiale medier (og del mer enn bare bilder av mat).

Gi følgere og fans en smakebit på hva du holder på med på kjøkkenet. Å dele bilder av maten din vekker ikke bare appetitten deres, det hjelper dem også å planlegge måltidene. Hvis du forbereder en rett til senere i uken, kan du la folk få vite hva du lager, hva du skal servere til, og når den skal stå på menyen. Mens mange tradisjonelle kjøkken ikke liker å bruke telefoner på kjøkkenet, så har Johnny forstått verdien av å dele bilder av rettene sine på Instagram.

Men utover maten, påpeker Johnny at det er en god idé å vise folk hva du gjør for å sikre et trygt miljø for de ansatte og vise dem hvor du tilbereder maten din. «Vi har nå lagt ut rengjøringsprosedyrene våre på Instagram og Facebook. Det er utrolig viktig å vise folk at det er trygt her. Ting som hansker og rengjøringsprodukter, som vi alltid har brukt, blir nå satt mer frem i lyset og fokusert på i restauranten.

Johnny har et enkelt råd til alle som har problemer med å publisere innhold for første gang: «Publiser det. Vær relevant. Og få folk til å tenke på deg.» Prøv å løse et enkelt problem for folk. For eksempel, om sommeren har du kanskje lyst til å promotere levering av nylaget mat eller takeaway ved å publisere noe som «Ikke stå på kjøkkenet i dette varme været. La oss lage maten for deg.»

TIPS FRA VISTAPRINT

En annen måte restauranteiere kan være relevant på, er ved å legge vekt på mat til spesielle høytidsdager. Vær oppdatert på disse dagene og lag flotte innlegg på sosiale medier med inspirasjon til unike retter.

4. Tilby leveringstjenester.

Hvis du endrer menyen din regelmessig, kan det gå mye tid til å oppdatere tredjeparts leveringsplattformer. Ved å levere selv, på tryggest mulig måte, kan du få kontroll på hyppige menyoppdateringer og sikre at alle som kommer i kontakt med maten din følger de strenge helse- og sikkerhetsprosedyrene din.

Når Johnny ville tilpasse bedriften sin fra takeaway til levering, måtte han sjekke med de ansatte om dette var OK for dem. Johnny spurte de ansatte: «hvem har lyst til å levere?», og alle løftet opp hånden.

Han legger til «Vi er alle med på dette. Hvem som helst av oss kan levere, inkludert sjefen. For øyeblikket er alle på dekk på den tryggest mulige måten. Alle har et ansvar.»

5. Lag kundespesifikke spesialtilbud.

Når de får valget, pleier forbrukerne å velge virksomheter som er spesielt rettet mot dem og deres behov – og det gjelder også for restauranter. Så hvis du vil at kunder skal bestille takeaway og levering fra restauranten din, kan du prøve å tilby tilbud og menyer som appellerer direkte til dem.

Hvis du for eksempel har en familievennlig restaurant, kan du tilby en familiemeny en kveld midt i uken spesielt rettet mot foreldre som jobber. Hvis du har en mer romantisk, elegant restaurant, kan du tilby en spesiell date-kveld for par. Har du lyst til å bli kreativ med cocktailer? Sett sammen noen gjør-det-selv-sett for å ledsage visse menyelementer, og la kundene shake ting sammen hjemme.

6. Legg til menyelementer i begrenset opplag.

Hvis du har en fast meny, vet kundene dine at de kan bestille det de vil, når som helst. Og selv om dette er praktisk, skaper det ikke noen form for hastverk. I stedet kan det gjøre det enkelt for kunder å utsette bestillingen av takeaway eller levering, noe som kan resultere i at de ikke bestiller i det hele tatt.

Så hvis du vil øke antall bestillinger av takeaway og levering, må du skape en form for hastverk. Og en av de mest effektive markedsføringsstrategiene for takeaway er å skape denne formen for hastverk ved å tilby tidsbegrensede menyelementer. Hvis det er noe nytt og spennende på menyen din – og kundene dine vet at det kun er tilgjengelig i et begrenset tidsrom – så vil de ikke gå glipp av det.

Hvis mulig, ha ett eller to elementer i begrenset opplag på menyen din til enhver tid. Ha det på menyen din i en kort periode (to uker er et godt mål) og pass på at kundene vet når det ikke vil være på menyen lenger. Denne formen for hastverk vil inspirere flere kunder til å legge inn en bestilling og prøve det nye menyelementet før det er borte, og samtidig øke antall bestillinger for takeaway og levering.

7. Bruk insentiver for at kundene dine skal bestille på nytt.

Hvis noen allerede har bestilt takeaway fra deg og likte maten, er det sjanser for at de er interessert i (eventuelt) å bestille på nytt. De eksisterende kundene dine gir den største muligheten for å øke inntektene dine på takeaway. Med litt ekstra innsats, kan du forvandle en kunde som har bestilt takeaway én gang til en kunde som vil bestille takeaway én gang i uken – og hvis du gjør det nok, vil du ha en jevn strøm av pålitelige kunder til å sette fart på driften din for takeaway og levering.

Nøkkelen til suksess med denne strategien? Gi nye kunder en grunn til å komme tilbake med hver bestilling. Du kan for eksempel legge ved en «10 % rabatt med neste levering»-kupong med hver bestilling, eller lage et belønningsprogram (ved hjelp av baksiden av et visittkort som klippekort) som gir et gratis produkt etter fem bestillinger.

Hvis du har tenkt å tilby kuponger eller klippekort som intensiver til kundene dine for å bestill takeaway eller levering mer regelmessig, pass på at de er merket. Inkluder logoen din og bruk fargepaletten til merkevaren på hvert element for å gjøre dem visuelt virkningsfulle og gi styrke til merkevareidentiteten din.

TIPS FRA VISTAPRINT

Legg ved et postkort eller en magnet med telefonnummeret ditt og en QR-kode-meny. På den måten trenger ikke kundene dine å bruke tid på å lete etter informasjonen din når de er klare til å bestille, og spisestedet ditt vil alltid være det de tenker på først.

Be om tilbakemeldinger fra kundene dine.

Sosiale medier er et flott sted å be om tilbakemeldinger på. Noen personer synes det er lettere å gi konstruktiv kritikk via Facebook eller Instagram enn personlig.

Johnny anbefaler å be om oppriktige tilbakemeldinger fra stamgjester. «Hvis noen kommer tilbake og sier at risen i burritoen de spiste i forrige uke var litt for lite kokt, er det til stor hjelp. Jeg vil passe på at det ikke skjer igjen. På den måten forbedrer vi oss hele tiden.»

LE SAVIEZ-VOUS ?

Ajoutez une étiquette ou un autocollant aux couleurs de votre marque sur le pot de la plante.