Hvordan FoodFighters hjelper kunder med å være bevisste på hva de kjøper.

Estimert lesetid: 3 minutter

Vet du hvordan vi alle kan redusere klimafotavtrykket vårt med ett tonn? Hint: det er hverken klær, fly eller biler. Selv ikke biler og fly til sammen.

Svaret er maten vår. Mat er den viktigste faktoren når det gjelder klimagasser, og faktisk kommer nesten 30 % av fotavtrykket vårt fra mat. Til sammen utgjør det like mye som transport, inklusiv flyturer.

Og de gode nyhetene? Vi kan redusere matrelaterte klimagasser med 50 % uten å slutte med noe av det vi spiser i dag. Det enkleste og raskeste er å spise mer bærekraftig.

Endre verden ved å handle bevisst

Daniel Gillan og Sanna Rosell Ödén er teamet bak FoodFighters – en markedsplass som ligner på Airbnb og Momondo, men for dagligvarer på nett. Ved å integrere vitenskap og data ønsker FoodFighters å legge til rette for enkel og bevisst handling, samtidig som man tar hensyn til klima, miljø, etikk, pris og helse.

Sanna og Daniel møttes i Stockholms undergrunnsscene for snart 30 år siden og holdt kontakten opp gjennom årene. Som team vet de begge hva som skal til og har vilje til å forandre verden. «Oppstartlivet er en konstant berg- og dalbane. Høydepunktene og nedturene kommer til deg i 150 km/t hver eneste dag. Som serieentreprenør må du være modig og evig optimist og ha en naiv tro på egne evner.»

Airbnb for matvarer

Stadig flere forbrukere ønsker å ta bærekraftige valg, men 76 % av den svenske befolkningen oppgir at det er for vanskelig og krever mye tid og kunnskap.

«76 % av den svenske befolkningen oppgir at det er for vanskelig og krever mye tid og kunnskap å ta bærerkaftige valg»

«Markedsplassen vår ligner på Airbnb og Momondo, men for matvarer på nett. Ved å integrere vitenskap og data legger vi til rette for enkel og bevisst handling. Våre vitenskapelige smarte filtre for klima, miljø, etikk, pris og helse hjelper forbrukerne med å redusere fotavtrykket med ett tonn. Alt du trenger å gjøre er å legge inn handlelisten din, så tar FoodFighters seg av resten».

For Daniel og Sanna er det ikke et alternativ eller en løsning å vente på at politikere, produsenter eller selskaper skal handle. «Vi har mindre enn ti år på oss til å reversere klimaendringene. Vi må redusere klimapåvirkningen, og vi må gjøre det nå. Den enkleste og raskeste måten å gjøre det på er å spise mer bærekraftig».https://www.youtube.com/embed/ulrd62DhTo4

Njord Nest

Njord Nest oppstartkonkurranse er et samarbeid mellom Vistaprint (global markedsførings- og designpartner for småbedrifter) og Drivhuset (nøkkeldriver for entreprenørskap i Norden), utviklet for å hjelpe entreprenører med å realisere drømmene sine på en bærekraftig måte. Fra en fremragende samling av 72 kandidaturer, falt valget på 22 finalister som skulle presentere konseptet sitt og delta i et 12 uker langt entreprenørprogram. Workshops, veiledning og hyppige tilbakemeldinger fra kunder, gjorde at Daniel, Sanna og de andre vinnerne kunne utvikle sine allerede sterke ideer til et enda mer overbevisende bærekraftig initiativ.

«Det å være en del av programmet er som å komme inn i et helt økosystem av drevne gründere som utfordrer deg til å nå neste nivå»

«Med Njord Nest fikk vi en sjanse til å få det beste fra to verdener – sosial påvirkning og forretningsutvikling. Det å være en del av programmet er som å komme inn i et helt økosystem av drevne gründere som utfordrer deg til å nå neste nivå. Akkurat som oss har de som mål å skape en bedre fremtid for kommende generasjoner».

Uunnværlig markedsføringshjelp for FoodFighters

Når det gjelder merkevareeksponering, var tøyvesker for bevisst dagligvarehandel et opplagt valg for FoodFighters. Den kobles med merkevaren og produktet på en glimrende måte. Det er uvurderlig å få noen til å gå rundt med FoodFighters-klær, det være seg en T-skjorte eller hettegenser. Ikke bare har en hettegenser av høy kvalitet en lengre levetid enn tradisjonell markedsføring, men hvis du klarer å designe merkevarer som føles bra og gjenspeiler folks verdier, har du fått reklame som går rundt for deg.

T-skjorter

Hettegensere

Caps

Tøyvesker