Bruk av informasjonskapsler hos VistaPrint

Sist oppdatert: 28. september 2022

VistaPrint bruker informasjonskapsler, piksler, og annen lignende teknologi (samlet kalt “informasjonskapsler”) for å bidra til å tilby, beskytte og forbedre nettsidene våre, mobilsidene, applikasjonene og tjenestene (“sider og applikasjoner”). Denne VistaPrint-erklæringen om informasjonskapsler («erklæring om informasjonskapsler») supplerer Regler for personvern og informasjonskapsler og forklarer hva slags informasjonskapsler vi bruker og hvorfor vi bruker dem, samt valgene du har.

Hva slags informasjonskapsler bruker vi på nettstedene og appene våre?

VistaPrint bruker følgende typer informasjonskapsler:

Nødvendige informasjonskapsler
Vi bruker disse informasjonskapslene for å kunne gi deg tilgang til funksjonene på nettsidene og applikasjonene våre, administrere preferanser (som språk eller MVA-innstillinger), og for å spore nødvendige statistikker for å oppfylle kontraktuelle krav.

Funksjonelle informasjonskapsler
Vi bruker disse informasjonskapslene til å teste nye nettstedfunksjoner, oppdage feil, analysere nettstedbruk, motta tilbakemeldinger fra brukere samt gi deg en mer relevant og personlig opplevelse på nettsiden vår basert på interessene dine og nettstedinteraksjoner.

Selv om du velger bort funksjonelle informasjonskapsler, kan vi fortsatt bruke annen informasjon vi samler om deg for å skreddersy din VistaPrint-opplevelse. Vi kan for eksempel bruke informasjon om tidligere kjøp, informasjon fra design lagret i porteføljen din eller informasjon du har oppgitt om merkevaren din i forbindelse med personlige tilpasninger.

Informasjonskapsler for å spille av sesjonen på nytt
Vi bruker disse informasjonskapslene for å finne ut hvordan du samspiller med nettstedene og appene våre når du surfer, og personlig tilpasse produkter for å finne måter å forbedre nettsidene og applikasjonene våre og kundeopplevelsen din på.

Øktavspillingsdata inkluderer musebevegelser, klikk, tasting, blaing og andre handlinger du utfører når du navigerer på nettstedet vårt og tilpasser produktene og designene dine. Vi bruker ikke øktinformasjonskapsler på sider som inneholder betalingsopplysninger.

Informasjonskapsler for markedsføring
Vi bruker disse informasjonskapslene til å vise annonser og tilbud som er relevante for dine interesseområder. De blir også brukt til å begrense antall ganger du ser en annonse og hjelper oss å måle effekten av en annonsekampanje.

Hvordan kan du styre hvilke informasjonskapsler som legges på enheten din?

På VistaPrint-nettsider og -applikasjoner
Når du først besøker nettstedene og appene våre på en ny enhet eller nettleser, blir du bedt om å angi informasjonskapselpreferanser. Du kan endre disse innstillingene når som helst ved å gå til «Kontoinnstillinger» på nettstedene og appene våre.

Bruk av nettleserkontroller
Hjelpemenyen på menylinjen i de fleste nettleserne vil fortelle deg hvordan du kan aktivere eller hindre nettleseren i å godta nye informasjonskapsler; hvordan du kan få nettleseren til å melde fra hvis du mottar en ny informasjonskapsel, og hvordan du kan deaktivere alle informasjonskapslene. Du kan også deaktivere eller slette liknende data brukt av tilleggsprogrammer for nettlesere, for eksempel flash-informasjonskapsler, ved å endre innstilling for tilleggsprogrammene eller gå inn på nettstedet til produsenten. Vær oppmerksom på at hvis du deaktiverer eller sletter enkelte informasjonskapsler, så vil nettstedet vårt ikke fungere ordentlig.

Informasjonskapsler fra tredjepart
Når du bruker nettstedene og appene våre, vil du kunne se innhold som er levert av et annet selskap enn oss. Hvis du deler Vista-innhold med venner på sosiale medier, f.eks. Facebook og Twitter, kan disse sosiale nettverkene legge inn informasjonskapsler i nettleseren din. Vi har ikke tilgang til og kan ikke kontrollere informasjonskapsler som brukes av disse selskapene eller av tredjepartsnettsteder. Hvis du ønsker å deaktivere nettkapsler opprettet når du har «delt» Vista-innhold gjennom sosiale medier – for eksempel Facebook og Twitter – foreslår vi at du går inn på nettstedet til den enkelte tredjeparten for å finne opplysninger om informasjonskapslene deres og hvordan de kan håndteres.

Hvis du vil vite mer om informasjonskapsler fra tredjepart og hvordan du blokkerer dem, kan du gå til www.allaboutcookies.org og www.youronlinechoices.eu.

Endringer i denne erklæringen om informasjonskapsler
Vi kan med jevne mellomrom endre denne erklæringen om informasjonskapsler for å tilpasse den til ny teknologi, bransjepraksis, forskrifter eller for andre formål. Vi forbeholder oss retten til å endre denne erklæringen om informasjonskapsler når som helst, i samsvar med gjeldende lover. Hvis vi gjør det, vil vi publisere den reviderte erklæringen om informasjonskapsler og oppdatere «Sist oppdatert»-datoen øverst, så husk å sjekke regelmessig. Ved viktige endringer vil vi også varsle deg og, der loven krever det, be om ditt samtykke. Varsel kan sendes på e-post til den siste e-postadressen du ga oss, ved å varsle om endringene på nettstedene og appene våre, og/eller på andre måter i samsvar med gjeldende lov.

Kontakt oss
Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående vår bruk av informasjonskapsler, kan du gå til Kontakt oss-delen av reglene for personvern og informasjonskapsler for å kontakte vårt kundeserviceteam eller sende en e-post til vårt personvernteam på [email protected].