8 måter å handle lokalt på og støtte småbedrifter denne julen

Forventet lesetid: 4 minutter

Dette er tiden for samvær med sine kjære – og å vise kjærlighet og takknemlighet gjennom omtenksomme julegaver. Så når du skal handle julegaver i år, gjør det lokalt så langt det er mulig. Å handle lokalt og støtte lokale bedrifter er positivt for alle – det styrker lokalsamfunnet og skaper lojalitet, og gir garantert ekstra juleglede. Her er grunnen.

Når du handler lokalt, forblir pengene og jobbene i lokalsamfunnet ditt. Dette betyr at mer penger forblir i lokalsamfunnet ditt til å finansiere forbedringer og oppmuntre til vekst. Og når et lokalsamfunn har et blomstrende handelssentrum, kan det gi store fordeler for samfunnet, som flere kunder, høyere verdi på eiendommer og større offentlig engasjement (alle prinsippene til et blomstrende samfunn).

Uansett om du ønsker å unne deg selv en julegave eller du har en lang liste med familie og venner å handle til, så gjør det til en prioritet å handle lokalt denne julen. Her finner du 8 måter du kan handle med god samvittighet på, støtte lokalsamfunnet ditt og prioritere småbedrifter denne julen.

  1. Gjør lokal handel til en prioritet.
  2. Kjøp et gavekort.
  3. Forplikte deg til å handle lokalt i 24 timer.
  4. Del erfaringen din med et innlegg på sosiale medier.
  5. Meld deg på mailinglisten deres.
  6. Skriv en anmeldelse.
  7. Gi driks!
  8. Tilby å hjelpe til.

1. Gjør lokal handel til en prioritet.

Vi regner med at du har en lang liste med gaver du gjerne vil kjøpe til venner og familie. I stedet for å dra til de store forhandlerne eller landsdekkende varehuskjedene, bør du handle hos de lokale bedriftene først. Det er store sjanser for at du finner det du har på listen din i en lokal butikk eller hos en lokal produsent. Og i tillegg, når du handler lokalt trenger du ikke å bekymre deg over lange leveringstider. Bortsett fra gavene, kan du også handle lokalt for alt det andre du trenger til jul, som middagsingredienser fra et lokalt marked.

2. Kjøp et gavekort.

Trenger du en gave til noen som allerede har alt? Gi dem et gavekort de kan bruke i en av småbedriftene du setter pris på. Uansett om det er en av favorittrestaurantene dine eller en ny butikk, kan du presentere en flott småbedrift til noen du er glad i og gi dem en gave de helt sikkert vil elske. Og småbedriftseierne vil helt sikkert sette stor pris på nye kunder som kommer for å bruke gavekortene sine så snart julerushet er over.

3. Forplikte deg til å handle lokalt i 24 timer.

Bruk én dag til å handle julegaver lokalt. Begynn dagen med en kopp kaffe på en lokal kafé, unn deg litt egenomsorg på et nærliggende spa, gjør litt julehandel i lokale butikker og avslutt dagen med en deilig middag på en av favorittrestaurantene dine eller ta måltidet med hjem.

Tips fra VistaPrint

Foretrekker du å handle på nettet? Digitale plattformer som Instagram, TikTok og Etsy er flotte steder å finne nystartede produsenter i området ditt eller unike gaver på nettet.

4. Del erfaringen din med et innlegg på sosiale medier.

Hvis du kjøpte noe til deg selv, kan du vise det frem med et innlegg på Instagram eller Facebook – tagg småbedriften og bruk hashtag #LoveMyLocal for å oppmuntre forbindelsene dine til å handle lokalt også. Hvis du handlet noe til familie og venner, kan du ta et bilde av den innpakkede gaven eller ta en selfie utenfor butikkvinduet. Eller ta et bilde av det du kjøpte nå, og del det etter at du har overlevert gaven – ingen grunn til å ødelegge overraskelsen! Og ikke glem å følge bedriftenes sider på sosiale medier, og like, kommentere eller dele innleggene deres for å hjelpe dem med å bli lagt merke til.

5. Meld deg på mailinglisten deres.

En aktiv og engasjert mailingliste er et verdifullt verktøy for alle småbedrifter. Uansett om det er via e-post eller tradisjonell post, så vil oppdaterte kontaktlister la småbedriftseiere holde kontakten med kundene sine, bygge kontakter og imøtekomme en spesiell målgruppe. Hvis du besøker en butikk uten å kjøpe noe, kan du vise din støtte helt gratis ved å legge igjen e-postadressen din. Og hvem vet, kanskje lanseringen av et nytt produkt eller et spesielt arrangement vil gjøre deg til en betalende kunde en dag.

6. Skriv en anmeldelse.

Det kan være vanskelig for småbedriftseiere å be om anmeldelser …men de trenger (og vil ha!) dem. Som kunde er det å legge igjen en anmeldelse noe av det beste, og enkleste, du kan gjøre for å støtte en småbedrift. Selv om det er en stund siden du handlet i den lokale blomsterforretningen eller fikset håret hos frisøren, kan du vise den lokale bedriften at du setter pris på dem i julen med en fersk anmeldelse.

Tips fra VistaPrint

Hadde du en dårlig opplevelse i en lokal bedrift? I stedet for å skrive en negativ anmeldelse på Yelp- eller Facebook-siden deres, kan du ta kontakt med dem direkte for å løse problemet. Du har sikkert ikke lyst til å nedsette en småbedrift på grunn av en engangshendelse eller en misforståelse.

7. Gi driks!

Julen er den viktigste handleperioden i året – alle har det travelt og mange bedrifter er underbemannet. Og julen er tiden for å være sjenerøs, spesielt når det gjelder driks. Enten du får pakket inn gaver i siste liten på julaften, tar en rask kopp kaffe om formiddagen på julaften eller skynder deg for å få manikyre på nyttårsaften, vær sjenerøs og legg igjen litt driks til de som hjelper deg med å skape en hyggelig julefeiring.

8. Tilby å hjelpe til.

Å støtte lokale bedrifter trenger ikke å koste penger – i stedet kan du jo tilby litt av tiden din eller ferdighetene dine. Er du spesialist på arrangementsplanlegging? Tilby å hjelpe en lokal bedrift med å planlegge og markedsføre et julearrangement. Er du kunstner eller grafisk designer? Da kan du kanskje pynte vinduene i favorittkafeen din med maling som kan vaskes bort? Er du mer finansielt anlagt? Da kan du kanskje tilby å hjelpe en bedriftseier med en finansplan på slutten av året – kanskje kan du til gjengjeld be om spesialrabatt.