Foto til julekort: 8 kreative ideer

Forventet lesetid: 5 minutter

Julen er rett rundt hjørnet. Og hvis det er tradisjon i familien din å sende julekort, er tiden inne for å begynne å tenke på hvilket foto du har lyst til å bruke i år. Du kan selvfølgelig bruke et bilde du allerede har, eller et blinkskudd fra den siste ferien. Men et spesielt julebilde kan gjøre kortet enda flottere – og enda morsommere og festligere for dem som får det i posten.

Hvilken type bilde bør du ta for årets julekort? Fra morsomme julebildeideer til romantiske fotomuligheter – her får du inspirasjon og ideer til bilde til julekortet.

 1. Kle dere i matchende juleklær.
 2. Stjel et kyss under mistelteinen.
 3. Skap ditt eget vintereventyrland.
 4. Posér utkledd som en julefigur du er glad i.
 5. Ta et bilde av favorittaktiviteten din i julen.
 6. Gjenskap et bilde fra en tidligere jul.
 7. Feir det nye året.
 8. Ta med en kunngjøring.

1. Ta på matchende jule-pyjamaser.

Når du sender et julekort, vil du gjerne at familien tar seg godt ut. Og en måte å sikre seg det på, er med koordinerte juleantrekk. Du kan ha like antrekk, ha alle i samme fargetoner, ta på deg den beste julegenseren eller ha en koselig vri med matchende jule-pyjamaser.

Eller gå et skritt lengre med fullt ut tilpassede juleklær. Lag matchende t-skjorter, collegegensere eller capser som hele familien kan ha på seg på julebildet. Kanskje t-skjorter som minner om en ferie (#PettersenfamilienIParadis) eller luer der alle har hver sin julekarakter (Grinchen, alv, pakkemester nr.1).

2. Spar et kyss til under mistelteinen.

Det blir ikke jul uten et kyss under mistelteinen. Så hvorfor ikke skape dette søte (og ikoniske) juleøyeblikket på kortet ditt? Det er enkelt som bare det – alt du trenger er en grein av misteltein, partneren din og et kamera. Eller for et enda morsommere julefoto, kan du involvere kjæledyret ditt – ingenting er som et vått hundekyss til jul, er det vel?

3. Skap ditt eget vintereventyrland.

For mange betyr jul snø, sledebjeller og alt som minner om et vintereventyr. I år kan du kanskje bruke dette temaet på julekortene dine? Hvis du bor på et sted som ligner et virkelig eventyrland, er det bare å ta med deg kameraet ut og finne motiver til klassiske familiebilder. Det kan være å ake ned en snøfylt bakke, hugge ned et juletre eller nyte varm sjokolade sammen rundt et bål. Hvis du ikke har snø der du bor, kan du lage ditt eget vintereventyrland med litt kunstig snø, glitrende lys, et pyntet juletre og andre juleinspirerte rekvisitter.

4. Posér utkledd som en julefigur du er glad i.

Julen er full av ikoniske, koselige figurer – så tenk på å bruke disse figurene som inspirasjon til bildet ditt. Å kle seg ut som den julekarakteren du liker best, er definitivt en morsom juleide for hele familien. Barna kan kle seg ut som smånisser, foreldrene som julenissen eller snømannen Frosty – og hvorfor ikke kle hunden din ut som reinsdyret Rudolf?

5. Ta et bilde av favorittaktiviteten din i julen.

Når du tenker jul, hva er den første aktiviteten du tenker på? Bake julekaker? Pakke inn julegaver? Danse rundt i stuen til favorittjulesangene dine? Uansett hvilken juleaktivitet du tenker på, bruk den til å ta et flott bilde til julekortet ditt! Og ikke vær redd for å bruke et flott feriebilde til julekortet … alle på mottakerlisten setter pris på det genuine ved et feriebilde.

6. Gjenskap et bilde fra en tidligere jul.

Hvis du har et favorittbilde fra en tidligere jul, kan det være morsomt å gjenskape det som et gøyalt bilde til julekortet ditt. Kanskje har du et fint bilde fra da du var barn – gjenskap det som voksen og bruk et julekort i kollasj-stil til å ha begge bildene med side om side. Fikk du hunden din i julegave for noen år siden – og har du et bilde av valpen med sløyfe rundt halsen som sitter i en gaveeske? Ta det samme bildet av den nå voksne hunden, og bruk bildet som fokus for designet ditt.

7. Feir det nye året.

Julefeiringen topper seg med feiring av det nye året. Selv om nyttår ikke er det mest vanlige temaet for et julekort, så kan et 2023-inspirert bilde til kortet ditt være en flott måte å prøve noe nytt på. Prøv å sette i scene en nyttårsfest og ta et bilde av feiringen, ta på dere et morsomt nyttårsantrekk (som for eksempel solbriller eller capser merket med 2023) eller ta på deg det fineste nyttårsantrekket og posér foran et banner med et glass med sprudlevann. Og ikke glem å gjøre noe morsomt ut av det!

Tips fra VistaPrint

Hvis du ventet med å bestille julekortene dine (vi har forståelse for det – den julelisten er uendelig), bytt ut teksten med et «Godt nytt år» så får du et par ekstra dager på deg.

8. Ta med en kunngjøring.

Du skal allerede ta deg bryet med å ta foto til julekortet … så hvorfor ikke benytte anledningen til å komme med en kunngjøring også? Ta med en bokstavtavle, en plakat eller et banner på julebildet som forteller mottakerne at du har giftet deg, venter barn i det nye året, har kjøpt ny bolig eller fått et nytt kjæledyr inn i huset.

Slik velger du det beste bildet til julekortet ditt

Disse bildeideene gir et flott utgangspunkt til å bestemme hvilket bilde du har lyst til å bruke til julekortet ditt. Men når du har valgt et tema og tatt bildene dine, hvordan velger du da bildet (eller bildene) til årets julekort? Følg disse trinnene for å designe det perfekte julekortet.

 • Samle sammen alle bildene. Du kan ikke velge det beste bildet til julekortet ditt hvis du ikke har alle bildene foran deg. Før du begynner å snevre inn valgmulighetene, kan du sjekke at du har hele fotogalleriet ditt tilgjengelig, organisert og klart til gjennomgang.
 • Velg bort de som er minst perfekte. Det er mye som kan gå galt med bilder. Bildet kan for eksempel være uklart – eller kanskje har et av familiemedlemmene øynene lukket. Se gjennom bildene og fjern alle som ikke er helt perfekte.
 • Reduser ned til bildene som får deg til å smile. Julekort handler om å spre glede – du ønsker at dine kjære skal smile når de får kortet ditt. Tenk på dette når du går gjennom bildene dine og skal velge ett til julekortet ditt.
 • Tenk over oppsettet på julekortet. Når du skal velge hvilket bilde du vil bruke på julekortet ditt, er det viktig å tenke på oppsettet på kortet. Skal det være liggende eller stående papirretning? Er det en forside og en bakside på julekortet? Selv om du har muligheten til å beskjære bildet ditt til å passe inn, er det lettere å velge et bilde som allerede passer oppsettet til kortet.
 • Bli enig med familien din. Du har kanskje et bilde du liker veldig godt til julekortet. Men hvis du sender kortet på vegne av familien din, må du passe på at alle er like fornøyde med bildet som du er. Før du velger de ultimate bildet, pass på at alle i familien liker det – og hvis ikke, be dem om å hjelpe deg med å finne et bedre alternativ.