Hvordan du lager en logo til treningsstudioet ditt

Estimert lesetid: 5 minutter

Vi snakket med Tristan LeBreton, kreativ leder hos 99designs fra Vistaprint, for tips om hvordan du får riktig utseende for alle slags treningsstudioer. Les videre for tipsene hans til logodesign for treningsstudioer, i tillegg til rådet vårt til hvordan du markedsfører treningsvirksomheten din.

Logoen til småbedriften din må være unik, men den må også formidle hvilken type virksomhet du driver. Hvis du skal åpne et treningsstudio, må logoen din gjøre dette klart – og la så kundene få vite hvilken type treningsstudio det er. For eksempel, et treningsstudio for styrketrening og et treningsstudio for pilates vil ha noen overlappende designteknikker, men vil fremdeles føles veldig ulike. (Mer om dette senere!)

Når du har den perfekte logoen for treningsstudioet ditt, kan du bruke den til å styrke merkevaren din og markedsføre småbedriften din med markedsføringsmateriale, reklameartikler med mer. Å lage den perfekte logoen kan føles utfordrende og overveldende, spesielt hvis du ikke er designer. (De fleste småbedriftseiere er ikke det, så du er ikke alene!) Men med litt kunnskap, kan du gjøre logoen din til en suksess.

Hva er stemningen til treningsstudioet ditt?

Før du setter i gang prosessen med å lage en logo, anbefaler Tristan at du definerer den generelle merkevareidentiteten din. «Begynn med å stille deg spørsmål som: er treningsstudioet mitt livlig eller seriøst? Luksuriøst eller rimelig? Har det en rustikk sjarm eller er det eksklusivt og moderne? Svarene på disse spørsmålene vil gi deg en idé om hvordan du ønsker å bli oppfattet, og deretter kan du velge farger og skrifttyper som reflekterer denne personligheten.»

Svarene dine på disse spørsmålene kan også gi deg informasjon om hvordan du skal markedsføre merkevaren din så snart logoen din er klar. Hvis treningsstudioet ditt er rimelig, kan du dele ut billige reklameartikler som klistremerker og penner. Hvis det er litt mer luksuriøst, kan du belønne medlemmer med noe litt mer eksklusivt, som en vannflaske.

Hva ønsker du at logoen din skal si om treningsstudioet ditt?

Logoen din er hjørnesteinen til merkevaren din, og representerer mye ansvar, sier Tristan. «Den hjelper målgruppen din å forstå hvilken type treningsstudio du har og hva som skiller deg fra konkurransen. Du kan ha en fantastisk logo, men hvis den er vag og ikke sier mye om hva du driver med, vil den ikke fungere. Det kan være forskjellen mellom en enkelt økt og et medlem for livet – så det er viktig å få det rett.»

Du kan bruke designelementene til å differensiere bedriften din fra andre treningsstudioer. Tristan siterer CrossFit som et eksempel. «Det er sannsynlig at medlemmene dine besøker deg for helt andre grunner enn for et pilates-studio. For mange CrossFit-studioer og medlemmene deres, fokuseres det på styrke og kraft mer enn avslapningen og fleksibiliteten til yoga- og pilates-økter.»

Så, treningsstudioet ditt for styrketrening bør ha kraftige, sterke bilder (som kjeder eller vektstenger), mens et pilates-studio bør bruke buede linjer for å representere balanse og fleksibilitet.

Designet av allyna

Designet av Ayra

Tips fra Vistaprint

Du kan også bruke språk i logoen din for å fortelle folk hvem du er. Tristan forslår å legge til noen få ord i logoen for å beskrive hva du gjør, som «ytelsestrening» eller «styrke og kondisjon».

Er treningsstudioet ditt maskulint eller feminint? Kraftfullt eller lekent?

Når det gjelder å designe en logo for treningsstudioet ditt, kan du bruke hvilken som helst farge du vil – bare ha i tankene at psykologi spiller en stor rolle for farger. Tristan noterer at hver farge har svært ulike følelsesmessige og kulturelle konnotasjoner og at de kan påvirke hvordan merkevaren din blir oppfattet.

«Når du velger en farge for treningsstudioet ditt, tenk på hvilke følelser du vil assosiere med merkevaren din – og undersøk grundig betydningen av hver farge. Vil du beskrive treningsstudioet ditt som kraftig og dominerende? Se etter røde og svarte fargepaletter. Er det mer lekent, med fokus på vitalitet? Da vil oransje fargetoner passe bedre for deg.»

Hva ønsker du at skrifttypen din skal si om treningsstudioet ditt?

Skrifttyper og farger er byggesteinene til logoen din, og å velge de perfekte kombinasjonene for merkevaren din er avgjørende for å kunne formidle det riktige budskapet til virksomheten din.

Skrifttypen du bruker til logoen din må gjenspeile identiteten til merkevaren din. «Sans-serif-skrifttyper er populære blant treningsstudioer for deres kraftige, rene og enkle stil. Siden disse skrifttypene også passer sammen med sterke farger, fungerer de bra for logoer til treningsstudioer som legge vekt på styrke og kraft (som CrossFit).»

Designet av Smeg!

Designet av banggayogia

Tips fra Vistaprint

Når du velger en skrifttype for treningsmerkevaren din, pass på at den passer på alt fra postkort til plakater.

Hvor fleksibel må logoen din være?

Logoen din må se bra ut overalt. Tristan sier at en vanlig feil er å lage et design som er altfor detaljert, noe som går utover allsidigheten til logoen. «Detaljerte logoer er ikke iboende dårlig, men treningsstudioer trenger logoer som er skalerbare. Mens noe detaljert vil se flott ut på skiltet utenfor treningsstudioet, kan det ofte bli uleselig i mindre skala, som på produkter – og én ting treningsstudioer gjør bra er flotte reklameprodukter!»

Hvis du allerede har en flott og detaljert logo, ikke vær redd – du kan fremdeles bruke den. «Et flott alternativ her er å designe et sett med «alternative logoer». Disse er varianter av hovedlogoen med ulik størrelse og kompleksitet for å kunne tilpasses der de skal brukes.»

Dermed kan du bruke den opprinnelige og mer detaljerte logoen din til skiltet på bygningen, og ha en annen variant der den må være mindre i størrelse. Bruk enklere variasjoner av logoen din på mindre markedsføringsprodukter, som klistremerker og penner, og den mer detaljerte på skilting, som bannere og plakater.

Designet av Sava Stoic

Hvor vil du at logoen din skal virke?

Som Tristan sa, logoen din er hjørnesteinen til merkevaren din, og mest sannsynlig den første visuelle interaksjonen potensielle kunder vil ha med småbedriften din. Så derfor må du gjøre alt du kan for at logoen blir sett. (Mye i likhet med det å trene, så er nøkkelen til flott markedsføring repetisjon.)

Så snart du har logodesignet for treningsstudioet ditt, kan du bruke det til å byggemerkevarebevissthet i lokalsamfunnet ditt. Treningsentusiaster elsker reklameartikler, så sett logoen din på t-skjorter, tøyvesker, capser og andre produkter som kundene vil elske å vise frem.

Se etter muligheter til å vise frem logoen din i treningsstudioet ditt. Pass på at inngangspartiet ditt er klart merket med et skilt eller banner, ha logoen din på timeplaner ogpostkort, og kle de ansatte med t-skjorter eller pikétrøyer med logo.

Om designerne

Alle logoene du ser i denne artikkelen er laget av ekspertene på 99designs fra Vistaprint. Som partneren din i en stadig skiftende verden, er vi her for å hjelpe – besøk99design.com for å finne en designer og skaffe deg en logo for bedriften din.

FlyCycle

Designet av Dimitry99

Mashup Fitness

Designet av allyna

Elite Fitness

Designet av Ayra

Fit for Holiness

Designet av Smeg!

Fitness Camp 10X

Designet av banggayogia

Iron Buffalo CrossFit

Designet av Sava Stoic