Slik lager du en flott butikkfasade

Estimert lesetid: 4 minutter

Sommeren er en perfekt tid for vindusshopping. Og selv om dette er sant hvert år, så er det spesielt sant i år. Siden COVID 19-relaterte restriksjoner er lettet, er folk mer utendørs og lystne på å shoppe. Med så mange handleglade på gaten, er tidspunktet perfekt til å fornye designet på butikkfasaden din og skape noe som vil fange oppmerksomheten til de ideelle kundene, dra dem inn i butikken din og, til syvende og sist, inspirere dem til å handle.

Men hva trenger du egentlig for å lage et butikkvindudesign som trekker til seg oppmerksomhet – og som øker salget til virksomheten din?

1. Roll-up-bannere

Ingen butikkfasade er komplett uten et roll-up-banner. Et roll-up-banner er et utrolig allsidig verktøy for forretninger. De styrker ikke bare merkevarebyggingen din, for takket være den høye kvaliteten er de også et markedsføringsprodukt som kan brukes i mange år. Og fordi de er store, kan kunder enkelt få øye på dem når de går forbi, selv på lang avstand.

2. Vindusdekaler

Designet til butikkfasaden din må være visuelt interessant for å trekke til seg kunder. Men det må også være funksjonelt og gi kundene den informasjonen de trenger for å bestemme seg for å handle. Og en flott måte å kombinere disse to behovene på? Dekaler.

En dekal med butikklogoen din er en flott måte å skape visuell interesse på og styrke merkevarebyggingen din. Men dekaler kan også brukes til praktiske formål, og lar deg dele viktig informasjon med potensielle kunder (som åpningstider, kontaktinformasjon og identiteter på sosiale medier). De er det beste valget for begge behovene – og et must for designet til butikkfasaden din.

3. Plakater

Er det et arrangement rett rundt hjørnet? Planlegger du et storsalg? Forbereder du en ny linje av klær eller tilbehør? Design noen plakater og plasser dem på en fremtredende måte i butikkvinduet ditt for å trekke til deg kunder og gi dem lyst til å komme inn i butikken din. Sett en QR-kode på plakaten slik at de kan finne mer informasjon om butikken din (og det plakaten reklamerer for) direkte på mobiltelefonen.

Tips til å forvandle butikkfasaden din til en kundemagnet.

Vis frem et utvalg av produkter …

Hver eneste person som går forbi butikken din er en potensiell ny kunde. Men for å få disse potensielle kundene til å komme inn i butikken din, må du gi dem et glimt av hva de kan finne når de kommer inn. Med andre ord, gjør varene dine til den største delen av designet til butikkvinduet ditt.

Velg et utvalg av populære produkter som vil gi kunder en oversikt over varene du selger i butikken din. Hvis du driver en klesbutikk, kan du vise noen topper og tilbehør på et bord som er synlig fra vinduet – eller kle en mannekeng med et pent antrekk.

… men ikke gjør tingene for rotete.

Du ønsker å gi kundene en god oversikt over det du selger. Men hvis du prøver å få plass til alle produktene dine i butikkvinduet, vil det se rotete ut og visuelt overveldende – og i stedet for å se på alt dette, vil kundene kanskje heller velge å gå forbi. Og, vil du ikke beholde noen overraskelser til dem når de først kommer inn?

Når du designer butikkvinduet ditt, gjør det enkelt og strømlinjeformet. Presenter produktene dine og markedsføringen din sidestilt, men la det også være igjen mye tom plass slik at utstillingen din ikke føles overveldende.

Skap et sammenhengende design.

Hvis du vil at butikkfasaden din skal trekke inn kunder, må den føles som ett sammenhengende design. Hvis alle de ulike elementene konkurrerer med hverandre, kan det virke forvirrende på kundene dine – og sende dem på handel et annet sted.

Pass på at hvert element på butikkfasaden din passer til det generelle designet. For eksempel, hvis du har hengt opp flere plakater og bannere, pass på at fargepaletten matcher med logodekalen din og den generelle merkevaren. Hvis du stiller ut ulike plagg, pass på å velge farger og mønstre som ikke står i for stor kontrast eller konkurrerer. Jo mer sammenhengende designet til butikkfasaden din er, desto mer attraktivt vil det være for potensielle kunder – og det er dermed større sjanse for at de tar turen innom butikken din.

Trykk klistremerker med logo

Som nevnt, du ønsker å ha en dekal med logo på butikkfasaden din. Men hvorfor ikke gi kunder en bit av butikken din som de kan ta med seg hjem? Trykk mindre klistremerker av logoen din og gi den til kundene dine når de handler. Det er en vinn-vinn-situasjon – kundene dine får et søtt (og gratis) klistremerke de kan klistre på den bærebare datamaskinen eller på vannflasken – og du får en annen mulighet til å markedsføre merkevaren din!

Tips fra Vistaprint

Når det gjelder å skape et sammenhengende design for butikkfasaden din, ikke glem den elektroniske butikkfasaden din. Skap en sammenhengende merkevareopplevelse for kundene dine ved å matche hjemmesidedesignet ditt med det samme utseendet som butikkfasaden din.

Begynn på fortauet.

En annen flott måte å trekke til seg potensielle kunder på er med fortausskilt. En gatebukk eller en krittavle foran butikken din vil fange oppmerksomheten til folk når de nærmer seg butikken din (selv om de er lenger ned i gaten!) – og når de kommer frem, vil de få lyst til å ta en titt på skiltet ditt og ta turen innom.

Design butikken din på en måte som skaper trygghet og mulighet for fysisk distansering for kundene dine.

Butikkfasaden din kan trekke kunder inn i butikken din – men hvis de ikke føler seg trygge eller komfortable der inne, kommer de til å gå ut igjen. Selv om det er lettelser i restriksjonene, bør du passe på at butikken din lar folk holde fysisk distansering (siden noen kunder fremdeles kan føle seg utrygge med å komme for nær ukjente personer). Kundene dine vil sette pris på å kunne handle trygt og ubekymret.

Dette må du ha til butikkfasaden din

  1. Roll-up-bannere
  2. Dekaler
  3. Plakater
  4. QR-koder for å dele informasjon om butikken, arrangementer og kampanjer.
  5. Et utvalg av de beste produktene dine
  6. Et ryddig område
  7. Et sammenhengende design
  8. En butikk designet for fysisk distansering