Slik tar du et skjermbilde

Hvis du får tekniske problemer på nettsidene våre, kan det være nyttig å ta et skjermbilde av problemet, slik at det blir lettere for kundeservice å hjelpe deg.

Det første du bør gjøre, er å tømme nettleserens buffer og slette informasjonskapsler. Noen ganger kan det være nødvendig å forsikre deg om at du viser den mest oppdaterte versjonen av hjemmeside- og markedsføringsverktøyet for sosiale medier.

Følg trinnene under for å tømme bufferen og slette informasjonskapslene i nettleseren:

Tømme nettleserens buffer:

Hvis du fortsatt har problemer og trenger å kontakte kundestøtte, kan du bli bedt om å gi et skjermbilde. Skjermbilder er svært nyttige for å finne løsningen på et problem, og det er mange grunner til det.

Nettstedet du ser, kan vises på andre måter enn hos oss avhengig av operativsystem, nettlesertype eller nettleserversjon. Ved å gi et visuelt eksempel kan vi se nøyaktig hva du ser og enkelt identifisere hva som kan være galt.

Skjermbilder er også svært nyttige for ingeniørteamet. Når du sender inn et skjermbilde av problemet ditt, legger vi til disse bildene i feilrapporter slik at problemet lett kan identifiseres hvis det oppstår igjen.

Slik tar du skjermbilde på en Windows-PC

Bruk Print Screen-knappen:

1. Først av alt bør du følge trinnene over for å tømme bufferen og slett informasjonskapslene for å utelukke systemfeil.
  2. Last inn siden på nytt.
  3. Trykk og hold disse knappene nede samtidig: «Control«+»Print Screen».
  4. Åpne Paint eller et annet redigeringsprogram og trykk og hold «Ctrl» og «V»-knappene inne samtidig. Dette lar deg lime inn bildet i programmet.
  5. Lagre bildet som .jpg og send det som vedlegg i e-posten din.

du kan også bruke Windows Snipping-verktøyet:

1. Last inn siden på nytt.
  2. Trykk og hold ned: «Shift», «Windows» og «S» samtidig.
  3. Dette lar deg ta et skjermbilde og starter skjermbildeprogrammet slik at du kan gjøre enkle endringer, som for eksempel å markere et visst område på bildet.
  4. Lagre bildet som .jpg og send det som vedlegg i e-posten din.

Du finner mer informasjon under Windows Support Center her

Slik tar du skjermbilde på Mac:

1. Først av alt bør du følge trinnene over for å tømme bufferen og slette informasjonskapslene for å utelukke systemfeil.
  2. Last inn siden med feilen på nytt.
  3. Trykk på «Shift», «Command» og «3» samtidig.
  4. Dette lagrer et skjermbilde av hele skjermen på datamaskinen din.

Du finner mer informasjon under Apple Support Center her

Når du tar et skjermbilde, er det alltid best å ta et skjermbilde av hele nettleservinduet, ikke bare området der feilen befinner seg. På denne måten kan du fange nettlesertillegg, verktøylinjer eller andre nettlesertilpasninger som kanskje kan bidra til problemet.

For å få den beste opplevelsen, sørg for at du bruker en aktuell nettleserversjon.